Mijn eerste week in Ierland: City side

Ik ben nu een week in Dublin, en ik vind het echt een hele leuke stad. De stad is vol met graffiti tekeningen, gekleurde muren en huizen, talloze pubs en leuke koffietentjes. Ook is het heel chill dat alles op loopafstand is. Zo leer je de stad heel snel kennen. Klaar voor wat kleurrijke foto’s? Let’s go!

foto 1

foto 8

In elke straat zijn  wel een aantal graffiti muren of muurschilderingen te zien. In Dublin regent het bijna elke dag, dus dit maakt de stad wat vrolijker.

Lees verder

Mijn eerste week in Ierland: Nature side

Afgelopen zaterdag ben ik met een paar studiegenoten naar Bray en Howth geweest. Bray is ten Zuiden van Dublin, en Howth ten noorden. Bray is een klein dorpje met hele mooie grote huizen die aan de zee liggen. We namen vanaf Dublin de trein die er 40 minuten over deed om naar Bray te komen. Ik laat jullie in deze blogpost foto’s zien van deze dag, en vertel ik een beetje over wat ik heb gezien.

DSC_1432

Bray

DSC_1459

Lees verder

Mijn tussenjaar en ik: update en tips

De examens waren voorbij, de zomervakantie was aangebroken en de vrijheid kon beginnen. Een jaartje onderzoeken wat ik wil studeren, lekker doen waar ik zin in heb, werken en reizen leek mij ook wel wat. Zo slecht was een tussenjaar nog niet. Ik maakte mij in de zomervakantie namelijk nog wel zorgen of ik al die tijd die ik straks zou hebben, wel kon invullen. Wat als ik niet snel genoeg een leuk baantje kon vinden, en dus niet kon sparen voor een reis? Het is belangrijk dat je weet wat je wilt bereiken in zo’n jaar, en wat je wilt doen. Een tussenjaar kan heel nuttig zijn, maar zonder plan of ambitie kan het ook een heel saai jaar worden. Maak er dus wat van! In deze blogpost vertel ik over hoe het tussenjaar mij bevalt, en geef ik wat tips voor degene die interesse hebben in een tussenjaar.

IMG_0493

Lees verder

Music of the moment

foto

Het wordt weer kouder, de ochtenden worden donkerder en de avonden worden korter. De herfst is aangebroken. Wanneer het najaar er aan komt, krijg ik gelijk zin om binnen te zitten met een kleedje, kaarsen aan te doen en een film of muziek aan te zetten. Vandaag schrijf ik over dit laatste geval, de muziek. Ik laat jullie kennis maken met muziek die ik op dit moment veel luister.

Als het koud is, krijg ik al snel zin in wat zwaardere muziek. Ik houd sowieso al van wat donkere en mysterieuze muziek, maar in het najaar al helemaal. Muziek van sommige artiesten die ik nu noem, luister ik dus sowieso al vaak, maar draai ik zeker op dit moment weer grijs.

Het gaat om de volgende albums…

Lees verder

Vakantie kiekjes

Vouvant, Frankrijk

Vandaag een artikel met wat foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn afgelopen vakantie in Frankrijk. De foto’s heb in Vouvant gemaakt, een oud kunstenaarsstadje. Het stadje zelf vond ik minder interessant dan gedacht.  Ook was het was niet zulk lekker weer, en de meeste mensen zaten binnen. Toch heb ik een paar leuke sfeerimpressie foto’s kunnen maken.

DSC_0196

DSC_0199

Overal zag je oude huisjes met gekleurde luikjes en bloemen, dit vind ik er altijd zo gezellig en sfeervol uit zien. Eigenlijk veel leuker dan al die neutrale nieuwbouw huizen die je vaak ziet.

Lees verder