Music of the moment

foto

Het wordt weer kouder, de ochtenden worden donkerder en de avonden worden korter. De herfst is aangebroken. Wanneer het najaar er aan komt, krijg ik gelijk zin om binnen te zitten met een kleedje, kaarsen aan te doen en een film of muziek aan te zetten. Vandaag schrijf ik over dit laatste geval, de muziek. Ik laat jullie kennis maken met muziek die ik op dit moment veel luister.

Als het koud is, krijg ik al snel zin in wat zwaardere muziek. Ik houd sowieso al van wat donkere en mysterieuze muziek, maar in het najaar al helemaal. Muziek van sommige artiesten die ik nu noem, luister ik dus sowieso al vaak, maar draai ik zeker op dit moment weer grijs.

Het gaat om de volgende albums…

The war on drugs

Dromerige, maar meeslepende muziek. The war on drugs heb ik leren kennen via ‘ontdekken’ bij Spotify. Het album “Lost in the dreams” stond hierbij, omdat ik naar een bepaalde artiest luisterde die Spotify hiermee vergeleek. Sindsdien luister ik dit album best vaak, en vooral bij slecht weer is het heerlijk om lekker thuis te luisteren. Ook voor op de fiets vind ik dit een fijn album. Inmiddels heb ik ook de plaat van dit album gekocht. Erg chill.

The War on Drugs – Under the pressure -> klik verder voor het hele album “Lost in the dreams”

Tame Impala

Krachtige muziek waar ik meteen energie van krijg. De zang is juist wat traag, wat de combinatie heel interessant maakt. De muziek van Tame Impala heb ik weer een beetje herontdekt, voordat ik naar Lowlands ging. Eerst luisterde ik het niet zo heel vaak, maar toen ik besefte dat ik ze live zou gaan zien, begon ik hun muziek opnieuw te beluisteren. Ook kwam het nieuwe album “Currents” uit. Tame Impala was super goed live, en ik ga er eind januari weer heen als ze naar Nederland komen.

Tame Impala – Currents full album

Gengahr

Heerlijke muziek met hoog gezang, heel vrolijk. Luister zelf maar. Ik ken Gengahr nog niet zo lang, ik ontdekte ze in een foldertje met nieuwe platen van de platenwinkel “Plato” in Utrecht. Ik las er een stukje over, en het leek me wel muziek voor mij. Ik zocht de groep op en vond de muziek die ze maken meteen leuk. Mijn favoriete nummers zijn denk ik She’s a witch en Powder.

Gengahr- Dizzy Ghosts -> klik verder voor het hele album ” A Dream Outside”

The xx

Dromerige, mysterieuze, soms wat duistere en vooral zachte muziek. Ik luister al heel erg lang naar de The XX. De muziek is chill als achergrondmuziekje, maar ook heel erg fijn om naar te luisteren als je de muziek lekker hard op zet. Dus probeer dit zeker eens!

The XX- XX full album

Jamie xx

Jamie zit in The XX, samen met Romy en Oliver, maar heeft nu ook zelf muziek gemaakt. Hij wilde graag wat vrolijkere muziek, in plaats van de vorige albums die hij maakte met The XX. Vandaar ook de naam “In Colour”. Ik vind het een leuk album, met inderdaad wat vrolijkere nummers zoals ‘Good times’ (heel lekker nummer!), maar ook nummers met de bekendere zweverige deuntjes van The XX zijn erop te horen. Ik ga 22 oktober naar het concert van Jamie, en daar heb ik super veel zin in.

Jamie xx – Gosh -> klik verder voor het hele album ” In Colour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.