Foam en Olympus photography playground

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag deel ik een hoop foto’s met jullie! Wat begon als een klein bezoekje aan Foam, eindigde met een dag vol fotografie!

Ik zag een tijdje geleden op Facebook dat het fotografiemuseum Foam in Amsterdam, een christmas sale zou houden dit weekend. Er waren allerlei boeken, magazines, kaartjes en posters te vinden. Ik zelf heb 10 kaartjes gekocht van foto’s, die ik op ga hangen op mijn kamer.

DSC_1048

DSC_1049

Toen we weg wilden gaan, kwam er iemand van het museum naar ons toe, die ons vertelde dat we gratis een nieuwe Olympus camera konden proberen bij Roest. Dit leek mijn vader en vooral mij heel erg leuk. We werden met een tuk tuk vervoerd, wat natuurlijk ook bijzonder was. Het bleek een heel evenement te zijn bij Roest, de ” Olympus Photography Playground”. Dit vond eerder al plaats in onder andere Munchen, Vienna, Wenen en Berlijn.  Bij de ingang mocht je een camera uitkiezen van Olympus om mee te fotograferen en het SD- kaartje mocht je mee naar huis nemen. Je had bij de playground twee kamers, eentje voor “Day” en eentje voor “Night”. Zie hieronder de foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook was er een “Lightpainting room” bij de playground. Dit was een donkere kamer met een fotograaf die met licht om jouw lichaam tekende. Hij maakte een filmpje waarin hij tegelijkertijd met een soort fietslamp knipperde om mij heen. Ik koos voor een creepy zwart-wit foto en dit is er van geworden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook heb ik vandaag in Amsterdam nog wat zwart-wit foto’s gemaakt voor mijn fotocursus aan het UCK. Ik ben klaar met de basiscursus en ga nu verder met de vervolgcursus. De techniek hebben we nu onder de knie, en we richten ons nu vooral op het vertellen van een verhaal met foto’s. Zin in!

DSC_1041

DSC_1061

DSC_1062

DSC_1073

5 gedachten over “Foam en Olympus photography playground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.