Mijn eerste week in Ierland: Nature side

Afgelopen zaterdag ben ik met een paar studiegenoten naar Bray en Howth geweest. Bray is ten Zuiden van Dublin, en Howth ten noorden. Bray is een klein dorpje met hele mooie grote huizen die aan de zee liggen. We namen vanaf Dublin de trein die er 40 minuten over deed om naar Bray te komen. Ik laat jullie in deze blogpost foto’s zien van deze dag, en vertel ik een beetje over wat ik heb gezien.

DSC_1432

Bray

DSC_1459

DSC_1465

foto 2

studiegenootjes

We liepen langs de zee naar boven in de bergen en hadden dit uitzicht. Toen we klaar waren met deze tocht, namen we de trein naar Howth. Howth ligt 20 minuten van Dublin af.

Howth is een klein vissersdorpje met een markt waar ze sieraden, kleding, snoep en allerlei andere etenswaren verkochten. Ook zaten er talloze fish & chips restaurantjes.  Verder waren er vuurtorens te zien, en als je geluk had ook zeehonden.  Maar in Howth zat ook gewoon een Starbucks en een Insomnia, zoals op elke hoek van de straat in Dublin. Het paste niet echt in het plaatje van een authentiek vissersdorpje, maar aan de andere kant is het ook gewoon een toeristische plek.

foto 5

Nadat we door het dorp hadden gelopen, beklommen we de cliffs. We moesten een stuk omhoog lopen om een mooi uitzicht te krijgen, dus dit deden we.

DSC_1494

De wandelroute was druk, maar heel mooi!

DSC_1491

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.