Mijn eerste week in Ierland: City side

Ik ben nu een week in Dublin, en ik vind het echt een hele leuke stad. De stad is vol met graffiti tekeningen, gekleurde muren en huizen, talloze pubs en leuke koffietentjes. Ook is het heel chill dat alles op loopafstand is. Zo leer je de stad heel snel kennen. Klaar voor wat kleurrijke foto’s? Let’s go!

foto 1

foto 8

In elke straat zijn  wel een aantal graffiti muren of muurschilderingen te zien. In Dublin regent het bijna elke dag, dus dit maakt de stad wat vrolijker.

foto

Ook heb je in Dublin talloze vintage winkeltjes. Deze winkel heette de “Dublin vintage factory” en kwam ik tegen onderweg naar Phoenix park, wat het grootste park van Europa is. Ik kocht hier een hele leuke blouse voor een tientje. De kleding ging per kilo, wat je ook vaak ziet in Nederlandse vintage kledingwinkels.

\foto 3

foto 4

Temple bar is de plek met de meeste pubs, maar dan ook meteen de duurste omdat het zo toeristisch is. Ik vind dit vooral een hele leuke plek omdat er hele leuke winkels en koffietentjes zitten. Ook is hier elke zaterdag een markt met eten en kleding, en op zondag een markt waar ze allemaal tweedehands boeken verkopen voor een klein prijsje.

foto 6

In een van de pubs in Temple bar, waar ik mijn eerste Guinnes pint dronk.

foto 5

koffietentjes overal

foto 7

gekleurde huizen

 

foto 10

Ondertussen ken ik de stad dus al aardig goed, ik ben benieuwd wat ik nog allemaal ga ontdekken!

 

 

Een gedachte over “Mijn eerste week in Ierland: City side

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.